Влизането на пътни превозни средства по северното платно на бул. "Андрей Сахаров" между ул. "Йерусалим" и моста при 27-ма поликлиника се забранява от 08.00 часа днес до 24.00 часа на 28 август, съобщава Дарик.

Причина за ограничението е строителството на метро станция 13 и превключване на топлопровод през бул. "Андрей Сахаров".

Заради прием в полското посолство по повод Празника на полската войска, от 08.00 часа до 21.00 часа днес са забранени престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на гостите, поканени на приема, по ул. "Хан Крум" между бул. "Евлоги Георгиев" и ул. "Любен Каравелов" и по ул. "Любен Каравелов" между улиците "6-ти септември" и "Хан Крум.
По същата причина от 18.00 часа до 21.00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства и в двете посоки, с изключение на автомобилите на гостите, поканени на приема, по споменатите вече улични участъци.

Поради ремонт на топлопровод до 04.30 часа на 7 септември е променен частично маршрута на автобусна линия № 9 . Автобусите, обслужващи 9-та линия ще се движат от бул. "Ситняково" по булевардите "Михай Еминеску" и "Шипченски проход", по улиците "Николай Коперник" и "Гео Милев" и по маршрута си двупосочно.

След два дни, от 00.00 ч на 25 август до 24.00 часа на 3 септември пък ще бъде затворено кръстовището на булевардите "Мария Луиза" и "Тодор Александров" заради строежа на метрото там и подмяна на трамвайните релси.
По тази причина ще се промени маршрутът на мотрисите по линии с номера 1, 2, 7, 14 и 18, а движението на пътни превозни средства в участъка между булевардите "Тодор Александров" и "Александър Стамболийски" ще бъде забранено.