Булгаргаз спря подаването на газ към топлофикациите в Плевен, Бургас и Враца, което означава, че трите централи спират да работят.

Задълженията им към настоящия момент са между 5 и 6 млн.лв. Това са все дългове натрупани през предишни години. За 2008 г. топлофикациите са си изплатили текущите задължения.

Преди дни длъжниците помолиха за разсрочване на задълженията до 15 октомври. Булгаргаз им отговори като спря подаването на суровина.

Плевен остана без топла вода след като тази сутрин Булгаргаз спря подаването на "синьото гориво" за местната топлофикация, съобщава БНР.
Топлозахранването е невъзможно и работата на всички абонатни станции е преустановена.

Плевенската ТЕЦ е сред най-големите длъжници на дружество Булгаргаз, на което има да плаща над 6 млн. лв. Един път и половина повече са натрупаните задължения на битовите абонати за парно.

През последните две седмици местната централа непрекъснато приканва нередовните платци да се издължат.
На 23 абонатни станции с повече от две неплатени сметки временно беше спряна топлата вода.

В свое становище Топлофикация-Плевен обяви, че на Булгаргаз е предложен начин за уреждане на натрупаните дългове, но за момента от дружеството няма отговор. За ситуацията са уведомени Министерството на енергетиката и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.