Има готовност за обща транспортна стачка в подкрепа на учителите, в момента отделните структури решават кога да обяват ефективния си протест.

Това каза пред Инфорадио Павел Христов, федерален сектетар на Федерацията на автотранспортните работници към КТ "Подкрепа".

Той припомни, че много от исканията на транспортните работници все още не са изпълнени от правителството, като увеличението на заплатите е дошло от общините, а не от кабинета.

Транспортните работници продължават да настояват за отмяна на наредбата за регулиране на работните заплати, която „стои непроменена за множество дружества с над 50% държавно и общинско участие, като ги е замразила в ограничителен списък".

Синдикатите възразяват и срещу текстове от Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се посяга данъчно и „върху свободно договорени в колективния трудов договор социални средства, включително и такива, давани за спешни операции и лекарства на хора в изключително тежко положение".

Според синдикалистите новата система за изплащане на болничните е безумие, тъй като понякога се налага хората да чакат парите си повече от два месеца.