На работен семинар председатели на земеделски кооперации, арендатори, кметове и представители на неправителствени организации се запознаха с Националния стратегически план за развитие на селските райони от 2007-ма до 2013-та година. Бяха обсъдени необходимите инвестиции за следващата година до 2013-та година, информира електронното издание Plovdiv24.com.  

Представени бяха мерки които бяха разделени на няколко групи, като една от мерките е за подобряване на човешкия потенциал като в това число влиза професионално обучение и информационни дейности, подпомагане на млади фермери и техния достъп до съвети в земеделието и горското стопанство.

Друга важни мерки които бяха дискутирани са преструктуриране на физическия потенциал като модернизиране на земеделското стопанство, подобряване на икономическата стойност на горите, подобряване на инфраструктурата- селскостопански и горските пътища, подобряване на качеството на земеделската продукция, подпомагане на фермерите които участват в схеми за качество на храните.