Служители от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" - ГДБОП, съвместно с техните колеги от Благоевград и  експерти от Патентно ведомство, извършиха проверки на складови и търговски помещения в град Сандански.

В хода на акцията антимафиотите иззеха няколко хиляди бройки луксозни стоки, носещи неправомерно запазените търговски марки  "Lacoste", "Puma", "Nike", "Diesel", "Replay", "Polo Ralph Lauren", "Tommy Hilfiger" и "Boss", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Стоките са били предназначени за продажба във Великденските празнични дни на чуждестранните туристи, посетители на курортния град.

Акцията е в изпълнение на стратегията на Главната дирекция и решенията на Съвета за защита на  интелектуалната собственост към министъра на културата на България за ограничаване на посегателствата срещу интелектуалната и индустриалната собственост.

Срещу нелегалните търговци са образувани досъдебни производства за извършени от тях престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост.

Съставени са и протоколи за административни наказания от служители на Патентно Ведомство на България.