Предстои пореден протест срещу политиката на електроразпределителните дружества, организиран от ВМРО, съобщават от пресцентъра на партията.

След ЧЕЗ в София и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране днес идва ред и на варненската Е.ОН. Протестът започва в 12 ч. пред централата на Е.ОН на ул. „Девня" 2, във Варна.

ВМРО настоя да се елиминира възможността за въвеждане на такса „мощност", което ще увеличи цената на тока за крайния потребител. Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев прие на среща Красимир Каракачанов и Костадин Костадинов и пое ангажимента вероятността от въвеждането на подобна такса да се сведе до минимум.

ВМРО настоява още българската държава да изиска полагащите й се над 380 милиона дивидент от дейността на трите електроразпределителни компании.

Преди седмица министър-председателят Бойко Борисов подкрепи тази позиция и обеща да преразгледа приватизационните договори на дружествата. Това е втората подобна акция в Морската столица, организирана от ВМРО.

Предишният път недоволни граждани изпочупиха стъклата на офисите на компанията, а собствениците на дружеството поискаха спешна среща с представителите на ВМРО в града.