Днес изтича срокът за подаването на годишните данъчни декларации за доходите на гражданите, както и за плащането на дължимия данък.

От Националната агенция за приходите по-рано напомниха, че сроковете не са променени и само фирмите получават отсрочка до 30 юни за плащането на годишния данък.

Декларациите могат да се подават и онлайн с ПИК (персонален идентификационен код).

В сайта на приходната агенция се предлага предварително попълнена данъчна декларация, която само трябва да се провери и потвърди. Ако има непопълнени доходи, те се допълват.

Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги, достъпни на https://inetdec.nra.bg/ с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП - https://nap.bg/page?id=762.

Информационният център на НАП - отговаря на въпроси на клиенти на телефон 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена според тарифите на съответния оператор