От 1 април водата в София поскъпва с 18 %, реши окончателно Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), предаде БНР. От 1-ви април кубик вода в София ще струва 2,16 лева с ДДС. Това е с 0,34 лева повече в сравнение със сегашната цена.

С 10 млн. лв. следят качеството на питейната вода

С 10 млн. лв. следят качеството на питейната вода

Ще се оборудват 10 лаборатории, гарантиращи качеството на водата

От същата дата се повишава с 30 процента и цената на природния газ. В резултат от поскъпването се увеличават и цените и на топлоенергията с между 18 и 37 на сто за различните топлофикации в страната. Поскъпване макар и само с 1 процент ще има и при електроенергията.

Цената на софийската вода скача с 18% от 1 април

Цената на софийската вода скача с 18% от 1 април

Покачват цените и на топлата вода и парното

Председателят на комисията Иван Иванов отхвърли съмненията, че има връзка между цените и отминалите парламентарни избори.

"Решенията, които се взимат в тези две седмици са важни, но и решения, които утежняват нашата дейност, предвид на това, че българските потребители на тези основни услуги, ще почувстват по-високи цени. Искам да ги уверя, че решенията, взимани от нас, са единствено и изцяло в съответствие със закона, правилата и наредбите, които са валидни към момента", коментира председателят на КЕВР.

Шоков скок на цените на парното и топлата вода

Шоков скок на цените на парното и топлата вода

Готвят поскъпване с до 38%

Иван Иванов отново се обяви за механизми, които да защитават не само енергийно бедните, но и хората, които ще изпитват затруднения да си плащат сметките за вода.