От днес, 17-ти октомври до 14-ти ноември, без съботните и неделните дни, ще се
извършва ремонтни дейности по железния път в участъка между Нова
Загора и Коньово
.

По тази причина се правят промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, които по обичайния си график преминават през този участък.

През горепосочения период ще бъде частично променен маршрутът на бързия влак нр. 8614/8660 от Варна и Бургас за София, който заминава от Варна в 09:15 ч. и съответно от Бургас в 10:40 ч.

По време на ремонтните дейности влакът ще се движи до гара Зимница по обичайното си разписание и маршрут. Между Зимница и Стара Загора този бърз влак ще бъде отклонен през Сливен и Тулово, вместо да се движи по обичайното си трасе през Ямбол и Нова Загора.

След Стара Загора влакът ще продължава пътя си по редовния си маршрут, но с променено разписание, и ще пристига в София в 19:30 ч., вместо по нормалния си график в 18:32 ч.

Поради тази промяна в разписанието, наложена от по-дългия маршрут на движение, този влак няма да прави обичайната си връзка със следните три други влака: пътническия влак нр. 19223 от Пловдив за Асеновград, който заминава от гара Пловдив в 16:30 ч.; бързия влак нр. 7631 от София за Лом, който потегля в 19:00 ч. от Централна гара София; и международния бърз влак нр. 382 от София през Киев за Москва, който тръгва от Централна гара София в 19:30 ч.

Както вече посочихме, между Зимница и Стара Загора бързият влак нр. 8614/8660 от Варна и Бургас за София ще бъде отклонен през Сливен и Тулово, вместо да се движи през Ямбол и Нова Загора. За удобство на пътниците, които планират пътуване до гари, разположени по обичайното трасе на влака, "Български държавни железници" ЕАД ще пуснат допълнителен бърз влак нр. 8690 от Зимница до Коньово, който ще потегля от Зимница в 12:30 ч. и ще пристига в Коньово в 13:10 ч. За пътниците от този влак са осигурени автобуси между Коньово и Стара Загора.

През периода на ремонтните дейности със съкратен маршрут ще се движи пътническият влак нр. 80233 от Стара Загора за Ямбол. Този влак ще пътува само между Коньово и Ямбол, като от Коньово ще потегля в 13:50 ч. вместо в обичайния си час 13:35 ч. и съответно ще пристига в Ямбол 15 минути по-късно от обичайния си график - т.е. в 14:23 ч. вместо в 14:08 ч. За пътниците от Стара Загора, които планират да ползват този влак, е осигурен автобусен превоз до Коньово.

По време на извършвания ремонт с променено разписание ще се движи и пътническият влак нр. 80232 от Ямбол за Стара Загора, който ще заминава от Ямбол с 31 минути по-късно от обичайния си график - т.е. в 15:06 ч. вместо в 14:35 ч., и ще пристига в Стара Загора в 16:26 ч. Поради временната промяна в своето разписание, този пътнически влак няма да прави обичайната си връзка в Стара Загора с бързия влак нр. 4640 от Пловдив за Шумен.

За подробна информация клиентите на "БДЖ" ЕАД могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.