От БСК настояват за запазване на настоящия данъчен модел. Именно този модел е довел до изсветляването на икономиката и е сравнително справедлив. Освен това работодателите настояват за облекчаване на административната тежест.

Бизнесът счита за национални приоритети приемането ни в Еврозоната, Шенген и ОИСР, заяви председателят на АИКБ Васил Велев на среща с ГЕРБ.

Част от данък общ доход да отива в общините, иска бизнесът. Работодателските организации се застъпват за изсветляване на икономиката, борба с картелите и монополите.

Евгени Иванов настоя за компенсация на енергоемките мощности. Цветан Симеонов от БТПП постави въпроса за изплащането на първите три дни от болничния от страна на бизнеса. Той поиска и облекчени условия за наемане на работници от чужбина.

Трябват ни качествени човешки ресурси и подкрепа за инвестициите, отново посочи Васил Велев. Бизнесът иска развитие на капиталовия пазар и запазване на пенсионния модел.

АОБР настояха за въвеждане на принципа "замърсителят плаща". Живеем в мръсотия, защото няма контрол, обясни Велев по темата за такса битови отпадъци.

Дошло е време за реформи, настоя председателят на АИКБ.