Летище София посрещна 4-милионния си пътник за тази година. С цветя, балони, церемония и симфоничен оркестър летището приветства българката Жасмина Кристоф, която стъпи на родна земя с полет от Лондон. Именно Кристоф е почетният 4-милионен пътник на летище София.

Развълнувана жената пристигна със семейството си за празниците в България. Тя разказа пред журналисти, че живее от шест години в Англия.

„Много вълнуващо посрещане”, разкри Кристоф.

Тя разказа, че е разбрала за изненадата и за това, че е 4-милионният пътник на борда на самолета и изобщо не е подозирала за тържественото посрещане.

От летище София се похвалиха, че това постижение е рекордно за тях. От началото на годината досега през Терминал 2 на столичното летище са преминали 2,5 млн. пътници, а през Терминал 1 – 1,5 млн.

„От януари до ноември отчитаме 6,5 % увеличение на пътниците по традиционните маршрути”, отчете изпълнителният директор на летище София Христо Щерионов.

Най-предпочитаната дестинация тази година е Лондон, а полет до там от нашето летище предлагат четири авиокомпании. 300 000 са избрали да преминат именно през летище София по пътя до Лондон тази година. Това представлява 16 % повече в сравнение с други години.

Щерионов успокои, че са засилени мерките за сигурност във всички зони на летището, но без това да обезпокоява движението на пътниците. „Хората могат да бъдат спокойни тук”, увери Щерионов.