Лидерите на КНСБ Желязко Христови на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев коментираха, че исканията на българските полицаи са основателни и че в полицията има натрупани проблеми.

Трудът на полицая не е никак лек, той е свързан със сериозно напрежение, особено в общество като нашето, в което престъпността и корупцията са на незавидни равнища," каза Желязко Христов, цитиран от БНР.

Той призова министрите на вътрешните работи и на финансите да договорят с Националния полицейски синдикат доходните стандарти и условията на труд в полицията.

Според Константин Тренчев оборудването в районните полицейски управления е остаряло, липсват елементарна техника, бензин и отопление.

Държавата не дава на тези хора да се обединят и да бъдат част от националните синдикални конфедерации, а могат само да имат вътрешен ведомствен синдикат.

"На запад полицаите са част от националните конфедерации", посочи Константин Тренчев.

Подобно мнение - за натрупано напрежение и стари проблеми - в МВР изказа и бившият вътрешен министър Румен Петков. Според него обаче решението на проблемите можа да се постигне по коренно противоположен начин.