Синдикатите в „Терем" смятат, че в ръководството на Министерство на отбраната и българската армия има хора, които лично са заинтересувани от ликвидирането на 8-те военноремонтни завода.

Синдикатите са изпратили декларация до премиера Бойко Борисов. Това съобщи председателят на синдикат Отбрана към КТ „Подкрепа" Тодор Воденов, цитиран от БНР.

Основната тревога на синдикалните лидери е, че няма нормален социален диалог.
Последното заседание на ниво тристранен диалог е било през март месец. От тогава синдикатите са правили постъпки няколко пъти за възобновяване на диалога, но отговор няма никакъв.

Воденов каза още, че според него ръководството на „Терем" ААД не е готово за нормален диалог. Но по-важното е, че самото ръководство няма програма за трудова заетост и визия за няколко месеца напред.

Синдикатите са притеснени, че действия на някои ръководства, които водят до масови съкращения. Засега това е положението само в Търговище, но според синдикалистите ще стане факт и в другите предприятия.

Ръководството на „Терем" не дава адекватна информация на ръководството на Министерство на отбраната и съответно, то не взема адекватни мерки за разрешавана на социални и икономически мерки.