От днес се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Черни връх" между Околовръстния път и ул. "Филип Кутев", съобщиха от Столичната община.

Причина за забраната е изграждането на водопровод от резервоара "Драгалевци".

От 04.30 часа автобусите по линия 98 ще се движат от "колелото" в ж.к. "Гоце Делчев" по ул. "Тодор Каблешков", ул. "Костенски водопад", бул. "Гоце Делчев", бул. "България", Околовръстен път до пътен възел "Драгалевци" и по бул. "Черни връх" по маршрута си до Железница - двупосочно.

Те ще спират по всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута и на някои временни спирки.

Автобусите по линиите 93, 64 и 122 ще продължат да се движат по временните си маршрути. Автобусите по линия 93 ще се движат от "колелото" ж.к. "Гоце Делчев" по ул. "Тодор Каблешков", ул. "Костенски водопад", бул. "Гоце Делчев", бул. "България", Околовръстен път до пътен възел "Драгалевци" и по бул. "Черни връх" по маршрута си до болницата в кв. "Драгалевци" - двупосочно.

Автобусите от линията ще спират по всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута и на някои временни спирки.

Автобусна линия 64 ще преминава от "Център по хигиена" по маршрута през кв. "Бояна" и кв. "Драгалевци" до кръстовището на ул. "Папрат" и ул. "3ахари Зограф", по ул. "Захари Зограф", ул. "Симеоновска", бул. "Симеоновско шосе" до обръщателното колело на автобусна линия "67" в кв. "Симеоново" - двупосочно.

Автобусите от линията ще спират по всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.

Автобусна линия 122 ще преминава от "колелото" в ж.к. "Гоце Делчев" по ул. "Тодор Каблешков", ул. "Костенски водопад", бул. "Гоце Делчев", бул. "България", Околовръстен път и по маршрута си до въжена линия "Симеоново".

Автобусите от линията ще спират по всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.

Междувременно стана ясно, че трамвайното движение по бул. "Цар Борис Трети" в участъка от "Бъкстон" до обръщателното колело "Княжево" ще бъде спирано от 05.00 до 16.00 часа днес и в неделя.

Причината за това е подобряването на състоянието на трамвайния релсов път, на контактната и на кабелната мрежа по маршрута на трамвайните линии 5, 11 и 19.

Трамвайна линия 5 ще преминава от Съдебната палата до последната спирка "Бъкстон", линия 11 - от кв. "Илиянци" до трамвайното ухо "Овча купел", а линия 19 - от гара "София-север" до трамвайното ухо "Овча купел".

Разкрива се временна автобусна линия 5-ТМ, с маршрут: кв. "Княжево", бул. "Цар Борис Трети", бул. "Братя Бъкстон", ул. "Тодор Каблешков" и по бул. "Цар Борис Трети" по маршрута до кв. "Княжево" - двупосочно.