EVN Bulgaria е предупредила „Градски транспорт" Пловдив за предстоящото спиране на захранването на 23 юни. Предизвестието е изпратено с копие и до кмета на Пловдив.

Транспортното дружество не е плащало съответните вноски по сключеното споразумение за разсрочено плащане на стари задължения. Не са заплащани и текущите задължения за консумирана електроенергия за месеците април и май, съобщи радио Пловдив.

На 16 май дружеството за пореден път предупреди транспортната компания, че ако не изплати задълженията си, ще се наложи преустановяване на захранването на 25 май.

Тогава между двете компании беше постигнато споразумение за частично изплащане на задълженията, което обаче не беше спазено от страна на „Градски транспорт" Пловдив, обясняват от електоразпределение.

За да ограничи загубите си EVN Bulgaria предупреди транспортната компания, че ако до 22 юни тя не изплати поне своите разсрочени стари задължения и фактурата за месец април, дружеството ще бъде принудено да пристъпи към поетапно преустановяване на захранването с електрическа енергия на обекти на транспортното дружество.

Изключването на градския тролейбусен транспорт се планира да започне по схема, първоначално за два часа в ненатоварените часове на 23 юни, като се увеличава с по един час всеки следващ ден.