Купуването на имот в Ахтопол, предназначен за почивна станция на служителите на електротранспорта, скара столичните общинари.

По време на заседанието на СОС беше решено Столичната община да купи 8 декара имот в курортния град.

Предложението бе прието с гласовете на общинските съветници от ГЕРБ, СДС, Атака и БСП. "Против" гласуваха и бурно се обявиха съветниците от НДСВ и ДСБ.

От Демократи за силна България обявиха, че с влагането на тези пари и настоящото състояние на градския транспорт в София, билетът може да стане и 5 лева.

Решението предизвика сериозен скандал между съветниците Владимир Каролев от НДСВ и Екатерина Йорданова от групата на ГЕРБ.

Необходимите 800 000 лв. за покупката да се инвестират в нещо по-полезно за служителите на транспорта, настоя Каролев, цитиран от Дарик.

Той обвини Йорданова, че защитава личните си интереси с това решение. По думите му бунгалата в Ахтопол са в окаяно състояние и не се ползват от никого.

Каролев нарече базата „змиярник", където никой не ходи и няма и да ходи. Той попита защо тези пари не се вложат в строеж на детски градини и училища.

Екатерина Йорданова, която е лидер на профсъюзния синдикат, отрече твърденията на съветника от НДСВ. Тя обясни, че след купуване на терена станцията ще бъде облагородена и разширена.

Каролев обаче възрази, че това са допълнителни излишни разходи. Стигна се и до обидни епитети между двамата, а спорът се изнесе и извън заседателната зала.

Според решението на съветниците общинският приватизационен фонд ще отпусне 150 000 лв. още тази година, а теренът ще се купува на разсрочено плащане.

Макар и да гласува „за" предложението съветникът от БСП Георги Кадиев посочи, че идеята не е била добре аргументирана и парите са малко спорни.