нсиОборотът при търговията на дребно отбелязва ръст от 2.1% през януари тази година в сравнение с предходния месец. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ), цитирани от money.bg. През януари 2011 г. оборотът в търговията на дребно е с 0.4% под равнището от същия месец на предходната година.

През януари оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3.4% и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.2%.

Спад се наблюдава в търговията с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности -  с 6.2%, в търговията с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 6.0%, и при компютърна и комуникационна техника - с 0.4 на сто.

Оборотът през януари тази година нараства в сравнение със същия месец на предходната година в три основни групи дейности - търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали -  с 3.0%, с фармацевтични и медицински стоки - с 1.7%, и търговията с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.8 процента.