Очакват ни трудни от гледна точка на трафика есен и зима. За това предупреди столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БиТиВи.

Според нея настъпващата есен ще е най-тежкият сезон за движението в София.

Столичният кмет направи инспекция на строителните дейности на метрото в участъка на бул. "Черни връх". След нея Фандъкова посочи, че въпреки очакваните проблеми с трафика, благодарение на строителството на метрото, София се развива.

От думите й стана ясно, че в момента се извършва усилена дейност в няколко сфери - изграждането на метрото, на канализационната система по програма ИСПА, както и ремонтите на бул. "Брюксел" и на други улици и мостове в София.

Фандъкова отбеляза още, че през последните 20-30 години София се развива бурно, населението й се увеличава, а инфраструктурата й остава една и съща.

Затова през последните години целим да наваксаме времето, но за да бъде постигнато това се налагат някои ограничения, моля всички софиянци да ни разберат и да ни извинят за неудобствата, заяви столичният кмет.

За да имат гражданите ясна информация за пътното движение в София, от утре на сайта на Столична община ще има карта с отбелязани местата със затруднено движение, съобщи кметът на София.

Фандъкова допълни, че заради привличането на европейски средства за строителството на метрото кредитният рейтинг на София се повишава, от което според нея печелят всички софиянци.

Решението за повишаването на кредитния рейтинг на София от "Стандарт енд Пуърс" е от 24 август заради устойчивата финансова политика, дисциплината и
най-вече заради привлечения финансов ресурс за изграждане на инфраструктурните проекти на София
, подчерта тя.

При увеличението на кредитния рейтинг пада лихвеният процент за отпуснатите на София кредити и само благодарение на това, градът ще спечели средства, достатъчни за закупуването на един нов тролей, коментира столичният градоначалник.