Възможна е промяна на полетите на летище София заради лошите метеорологични условия.

Проверка на news.bg установи, че към 14:30 часа сайтът на столичната аерогара не работи. Показва се надпис за грешка 520.

Снимка 395630

Източник: Летище София

При първоначално обаждане на един от стационарните телефони за полетна информация се чуваше музика и следния глас на оператор: "Операторите ни са заети. Вашето обаждане е поставено по листа на очаквания и Вие ще бъдете обслужени по реда на постъпването му".

Периодично се включваше запис: "В момента всички оператори са заети. Моля изчакайте".

След около минута изчакване от информация обявиха, че за всеки отделен полет информацията се променя. "Всичко е строго индивидуално", обяви служител.

Самолетът от Дубай беше кацнал току-що.

Малко преди това имаше информация на "Фокус", че два самолета, изпълняващи полети за София от Дубай и Мюнхен, половин час не получават разрешение за кацане на столичното летище.

По-късно сайтът на летище София възстанови дейността си.

Малко по-късно, към 15:20 часа от летището съобщиха, че летище София работи в зимни условия. Метеорологичната обстановка е усложнена, има неспирен и обилен снеговалеж.

След започването на снеговалежа шест полета са пренасочени на резервни летища. Всички останали полети се изпълняват от и до летище София.

Пистата се почиства периодично, възможни са известни отклонения в полетното разписание.

Актуална информация може да се получи на сайта на летище София: www.sofiaairport.bg или на телефон: +359 2 937 22 11.