берлинБюрата по труда в градовете, в които има висши учебни заведения или филиали на висши училища, започват приемането на документи на 250 студенти за лятна ваканционна заетост в Германия през 2011 г, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Кандидатите трябва да са редовни студенти в български висши учебни заведения, да са на между 18 и 35 години, да не са последен курс, да имат много добри познания по немски и да са готови да работят най-малко два месеца на територията на Германия.

Молби (свободен текст на български език) на желаещи студенти да се възползват от възможността да работят в Германия, ще се приемат до 7 януари 2011 г., в бюрата по труда по адрес на съответното висше учебно заведение.

В нея кандидатите е необходимо да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия.

Кандидатите ще бъдат класирани в списък до 14 януари 2011 г. като решаваща ще бъде степента на владеене на немски език.

Документите на поименно изисканите студенти се подават от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество - гр. Бон.

Информационният бюлетин за чуждестранни студенти, желаещи да работят в Германия през лятото на 2011 г., може да бъде отворен на следния линк.