3 млн. лв. е отпуснала Столична община от бюджета си за 2009 г. за подобряване на инфраструктурата в Студентски град.

Това съобщи днес кметът на район „Студентски" Димитър Дилчев на пресконференция, на която беше изнесена информация за дейността на работната група, сформирана след инцидента със Стоян Балтов.

Средствата ще бъдат изразходвани за подобряване на осветлението, пътната настилка, тротоарите и изграждането на нови спортни площадки.
Дилчев акцентира върху факта, че тези средства са в пъти повече от сумите, отделени за други квартали в столицата.

До края на този месец той е поел ангажимента в „Студентски град" да има ефективно работещо осветление по всички улици.

News.bg припомня, че на 15 февруари изтича срокът, до който фирмите, упражняващи дейност на територията на „Студентски град" след 23 часа трябва да представят на кмета всички необходими документи за това.

До края на януари Дилчев ще събира и строителните книжа на питейните заведения. Като резултат от работата на работната група беше посочен и фактът, че са направени предложения за промени в законите за устройство на територията, държавната собственост и общинската собственост, а парламентът се ангажира до 10 март да ги приеме поне на първо четене.

Чрез тези промени ще бъде спряна реституцията на територията на сгради, обслужващи образователни, културни или здравни нужди.

Според Танев за видеонаблюдение в студентските градчета са необходими около 10 хил. лв. за всеки блок.

По-рано днес стана ясно, че студентите от Националното представителство на студентските съвети ясно и категорично се разграничават от протестите, които трябва да се проведат на 14, 15 и 16 януари.