В НДК се откри Десетото Международното изложение "ОБРАЗОВАНИЕ". В продължение на 4 дни в зали 7, 8 и 9 среща си дават 3 паралелни специализирани изложения - "Училища и колежи", "Университети - кандидат-студентска борса" и "Обучение в чужбина".

Сред съорганизаторите на изложението са Министерството на образованието и науката, Софийска голяма община.

В изложенията участват както държавни, така и частни учебни заведения-  основни и средни училища, профилирани и професионални гимназии, колежи и университети от България и чужбина.

На техните щандове посетителите могат да се запознаят с учебните програми, училищните бази и възможностите за извъучилищните дейности, предлагани от заведенията. Ще бъде представяна и богата информация за възможностите за кандидатстване в тях.

Прави впечатление слабото участие на детски градини в тазгодишното „Образование", което припомня и за проблема с недостига на такива учебни заведение в столицата ни.

Освен присъствието на „Еспа" се забелязва и участието на една нова частна детска градина - „Джани Родари", която предстои да отвори врати в най-скоро време в столичния квартал Слатина.

Въпреки предизвикателствата и неизвестностите, собствениците на новата детска градина, която всъщност е разширение дейността на едноименния учебен център, инвестират сериозни средства в ремонт и обновяване на сградата и материална база, намиращи се в парка на Висшето транспортно училище в Слатина.