Училищният автобус не успя да стигне до децата от хасковското село Стамболийски, заради аварирал ТИР. Големият камион с датска регистрация, натоварен с животни, е закъсал около 23 часа на 3 януари до хасковското село Стамболийски, съобщи Дарик. До обяд в понеделник движението в този участък бе затруднено. На метри в посока към селото заседнал друг ТИР, с пловдивска регистрация.

След 10 часа тази сутрин трактор успя да издърпа камиона с телетата и да освободи пътя. Училищен автобус, който отивал да вземе деца от селото, за да ги закара в ОУ "Христо Смирненски", не могъл да мине през тясното пространство между закъсалия ТИР и канавката и се е върнал.

На мястото тази сутрин бе и заместник-кметът на Хасково Евгени Консулов, който обясни, че ТИР-ът е закъсал заради неподходящи гуми и липса на вериги. От общината снощи са търсили съдействие от Гражданска защита, но те обяснили, че верижните машини не са подходящи, за да бъде решен конкретният проблем.

По думите на Евгени Консулов това е единственият по-сериозен пътен инцидент за денонощието в община Хасково. Централните градски булеварди са сравнително добре изчистени, кварталните улици се разчистват от снега, като ангажираната за целта фирма, разполага с 18 машини.

Междувременно цената на винетките за републиканските пътища бе увеличена. Годишната винетка поскъпна от 67 на 97 лева, седмичната от 10 стана 15 лева, месечната - от 25 на 30 лева. През ноември месец 2015 година регионалният министър Лиляна Павлова обясни, че очаква въвеждане на ТОЛ системата от 2017 година.