Няма да бъде спряно парното на СУ. Това заяви премиерът Бойко Борисов. По думите му са осигурени са пари, така че студентите да не посрещнат зимата на студено.

Да престанат да ходят и да плашат хората и да подскачат, защото не знаят за какво, коментира Борисов и допълни: „Да престанат изобщо да плашат, тази мода трябва да престане."

Припомняме, че ректорът на университета проф. Иван Илчев заяви неколкократно, че заради намаления бюджет на учебното заведение е възможно лекциите да спрат. Въпреки проведените разговори с просветния министър Сергей Игнатов, исканото допълнително финансиране не беше осигурено. Между двамата прехвърчаха искри през последните дни, като всяка от страните упрекна другата, че саботира диалога.

По всяка вероятност между първо и второ четене на бюджета за следващата година ще бъде изтеглено предложението да се отпуснат допълнително средства за техническите специалности за следващата година. Това стана ясно от думите на просветния министър Сергей Игнатов.

Не може да се говори, че има криза в университетите, категоричен е той. На базата на спестявания в министерството имаме 10 милиона лева, с които ще бъде създаден фонд за оптимизиране на системата за висше образование, коментира още Игнатов. По думите му тези средства могат да послужат за подпомагане  на реформата във висшите училища.