"Моята България" е първото образователно издание за млади читатели, което хронологично обхваща цялата история на България и вече е достъпно за безплатно четене и сваляне в електронен вариант от България и чужбина.

"Историята не ни прави велики. Прави ни реалисти. С нея се научаваме да изграждаме човешка ценностна система." С тези думи Милен Врабевски представи замисъла на учебното издание.

Книгата е съдържа 51 теми, обхващащи историята на страната ни от Праисторията до Съвременността. Те са изложени кратко с богат илюстративен и снимков материал.

В изданието наред с основните моменти от нашата история са включени и по-малко известни факти, събития и личности, които да провокират интереса и любознателността на читателя.

Авторите са подбрали разнообразни източници, които разкриват кои са нашите предци, как са живели, кои са личностите, станали пример за подражание, защо имаме основание днес да се гордеем, че сме българи.

Работи се и върху това, учебното издание да бъде одобрено от специализираната комисия към МОН, като неразделна част от образователната програма.

То е подходящо както за училищно (от 5 до 12. клас), така и за самостоятелно ползване.

Автори на книгата са проф. д-р Пламен Павлов, проф. д-р Пламен Митев, проф. Лизбет Любенова и доц. д-р Веселина Вачкова.

Изданието може да бъде използвано свободно от ученици, учители и любознателни читатели на адрес www.moyata.bg.