Деветокласниците Георги Шаламанов и Стоил Стоилов от Гимназията за хранителни технологии в Пловдив ще бъдат преместени в друго училище.

Това реши днешният извънреден Педагогически съвет в училището, съобщава Радио Пловдив.

Припомняме, Георги и Стоил в скандален час по английски, проведен на 24-ти март. Те са заплашвали и малтретирали 30-годишната си преподавателка Мария Чулова.

Срещу двете момчета прокуратурата в Пловдив вече образува досъдебни поризводства. Георги Шаламанов и Стоил Стоилов могат да получат поотделно до 2 години затвор.

На днешния Педагогически съвет "за" преместването на двамата ученици в друго училище са гласували 56 от общи присъстващите 67 преподаватели.

Директорът на гимназията по хранителни технологии Владимир Милушев бе освободен от поста си и пенсиониран, защото не е съобщил за случая в Регионалния инспекторат по образование. Мястото му зае Людмила Ганчева.

Новата директорка коментира, че съветът е взел максималното наказание, което нормативната уредба позволява.

По повод необходимостта от възстановяване нормалния ритъм на учебния процес в 9-ти „в" клас, от който са Георги и Стоил, е взето решение да се проведе родитело-учителска среща и то с присъствието на учениците.