Изключен е петокласник от Царево, ударил преподавател в час, съобщи bTV. Според класния му ръководител, момчето се държи цинично и арогантно.

Припомняме, инцидентът стана на 18 януари. Пострадалият преподавател Калинка Коева заяви, че е шокирана, че такъв "малък човек, толкова невръстен, може да се саморазправя.".

Тя обясни, че петокласникът започнал да пречи по време на урока и тя го поканила да напусне часа. Коева обясни, че той отказал да напусне часа и с охраната са го извели. "След малко се върна, удари ме и избяга", каза тя.

"Тръгна към мен със закани за саморазправа, със закани към директорката и след което го изкарах навънка, това не му е за първи път", обясни охранителят Красимир Богданов.

Класният ръководител Катя Панайотова допълни, че момчето се държи цинично и арогантно към всички преподаватели и тормози децата психически и физически.

Даниела Феланова, директор на училището в Царево, посочи, че нямат подкрепата на родителите му.

Седмица след инцидента членовете на педагогическия съвет изключиха петокласника. "Това дете няма да излезе от образователната система, ще продължи да учи в друго училище", коментира Магдалена Георгиева, педагогически съветник в училището в Царево.

Другото училище е чак в Ахтопол.