Над хиляда кандидат-студенти в момента решават задачите по тема 2 на изпита по математика в Софийския университет. Задачите бяха изтеглени от Владислав Василев.

Темата съдържа 10 задачи и който успее да изкара над 5.50 ще може да се запише направо за студент във факултета по математика и информатика без по нататъшно явяване на конкурса.

Това решение на академичния съвет беше съобщено лично от декана на математическия факултет проф. Иван Сосков.
Той пожела на кандидат-студентите да решават изпитните задачи с удоволствие и изпитът за тях да бъде забавление и приятно прекарване на неделната сутрин.

В университета са взети всички мерки срещу преписване - имаме опитни квестори, а освен това сме запознати с информационните технологии, отбеляза деканът.

60% от работещите в ИТ сектора са възпитаници на факултета по математика и информатика, каза още той.

За днешни изпит са подадени 1220 кандидатстудентски молби. Според наблюденията на проф. Сосков обаче процентът на кандидати, които изкарват отличен успех, никак не е висок.С днешния изпит по математика стартира кандидатстудентската кампания, която се провежда в три сесии.

Следващият изпит ще бъде по богословие, който ще се проведе също днес. Той е устен и на него ще се явят седем кандидати.

Другата седмица в неделя ще се проведат изпитите по география на България и по физика.

Зам.-ректорът Мария Шишиньова изрази надежда повече кандидат-студенти да се възползват от шанса да участват в трите сесии на кампанията, което ще им даде възможност да проверят знанията си и да се представят по-успешно.