Общият брой на свободните места след второ класиране в столичните гимназии е 1578, информира bTV. По 4 свободни места за момчета има в СМГ и Немската гимназия.

Също толкова са незаетите места в Испанската и Френската гимназии.

В Първа английска гимназия свободни след второто класиране са останали 9 места. Миналата година свободните места за трето класиране са били 1672.

Причината е, че за първи път процесът по кандидатстване беше само електронен. Много желаещи са били приети по този начин и след това са се отказали.

МОН предлага да се обсъдят ученическите ваканции за следващата година

МОН предлага да се обсъдят ученическите ваканции за следващата година

Междусрочната ваканция е на 5 февруари

По думите на директора на СМГ Антоан Тонев много деца от провинцията, които имат високи резултати са кандидатствали в други области, но след това са решили да останат да учат в родния си град и така техните места остават свободни до трето класиране.

При изтегляне на документите, учениците не запазват местата си, на които са били приети. Ако деца и родители се откажат от спечеленото място, ще трябва да отидат училищата гнезда, за да кандидатстват наново, но не онлайн, а с документи.

Причината - да докажат черно на бяло, че са се отписали от мястото си.

Учениците, които не са приети на първо и второ класиране, могат да подадат заявление за участие в трето класиране - електронно.

Третото класиране ще стане ясно на 29 юли. Заявления се подават и утре.

Наполовина е намалял броят на децата извън училище в Добричко

Наполовина е намалял броят на децата извън училище в Добричко

Основен проблем остава липсата на логопеди и психолози в детските градини