Обвиненият в насилие учител по история от СОУ „Васил Левски" в община Девня отрича да е бил учениците, съобщава БНР.

Припомняме, ученици на възраст между 13 и 15 години тръгнали на неколкодневна екскурзия като са преспали на историческия връх. След като употребил алкохол учителят започнал да буйства и да бие децата. Другият ръководител на групата, учителка от същото училище, се опитала да го обуздае, но той започнал да блъска и нея.

Началникът на Регионалния инспекторат на Министерството на образованието във Варна Венцеслава Генова е разговаряла с двамата учители, придружавали 39-ата ученици. Днес следобед ще бъде изготвено официално становище и докладът ще бъде изпратен до Министерство на образованието и науката.

Учителката по география Гергана Георгиева и обвиненият в насилие срещу ученици учител по история Венелин Янлъзов дават противоречива информация.
Янлъзов твърди, че не е пил и не е ударил нито един ученик, просто ги е побутнал, за да се върнат в стаите си. На въпрос дали е ритал или блъскал учениците Янлъзов отговори, че ги е побутвал отзад да бягат нагоре и им се скарал с думите: „Марш по стаите".
Според учителя учениците са се заключили в стаите, защото може да са се уплашили, тъй като са го виждали досега по-позитивен към тях.

Колежката му Гергана Георгиева обаче, която е преживяла шок и още е на успокоителни, твърди, че е видяла колегата си в друга светлина и според нея той е пил. По думите й той лъхал на алкохол.

И двамата учители ще дадат писмени свидетелства за случилото се, които ще бъдат приложени към доклада на началника на Регионалния инспекторат.