Ценим всеки лев в това министерство. Искам нещата да бъдат по правилата. Това заяви категорично министърът на образованието Меглена Кунева, която спря обществената поръчка, разбунила духовете, заради рекламни запалки.

Припомняме, Министерството на образованието и науката (МОН) даде поръчка от 2 милиона лева за антистрес топки, табели и рекламни материали.

Министърът обясни, че такива били европейските правила за отпускане на евросредства. Ако това не се направи, ще върнем всички пари, заяви Меглена Кунева. Това било задължително изискване и такива били европейските правила.

Не можем да командваме европейския бюджет, категорична бе Кунева.

Кунева бясна, в нейно отсъствие МОН пуснало скандална обществена поръчка

Кунева бясна, в нейно отсъствие МОН пуснало скандална обществена поръчка

За сувенири и рекламни материали на стойност 2,050 млн. лв. без ДДС

Дирекция „Структурни фондове” предложила да се направят рекламни запалки. Такива материали били утвърдени в други ведомства.

От пресцентъра на МОН щели да оглеждат нещата занапред. Вариант било и да се наеме рекламна агенция. В бъдеще ведомството няма да прави рекламни запалки.

Главният секретар на МОН Красимир Вълчев, който е подписал поръчката, подчерта, че действително е направена грешка и не е проявена чувствителност към някои от продуктите, счетени впоследствие за неуместни за просветното ведомство. Осъзнаваме отговорността си, призна той. Вълчев също не е видял нередности в поръчката.