Медицинският университет в София си има нов ректор. Това е Проф. д-р Бойчо Ланджов, съобщават от висшето учебно заведение.

Той заменя на поста досегашния ректор акад. Лъчезар Трайков. Ланджов даде заявка да утвърди университетът като най-авторитетното медицинско висше училище в България, както и да надгради традициите с иновативни методи за управление и защита интересите на преподавателите, служителите и студентите на висшето училище.

Първостепенните приоритети на Бойчо Ланджов са свързани с рестартиране на инвестиционната политика и подобряване на материално-техническата база, с оптимизиране на дейността и мотивацията на служителите на МУ-София, с поощряване на научната активност на преподавателите и студентите, със създаване на условия за повишаване на квалификацията на преподавателите в реномирани университети, научни институти и лечебни заведения в страната и чужбина.

Той иска да въведе нов стил, нов подход, нов начин на мислене в управлението на Медицински университет-София в името на неговия просперитет.

Припомняме, че в края на 2023 г. Софийският университет "Св. Климент Охридски" също избра своя нов ректор.

Димитър Димитров е новият стар ректор на УНСС

Димитър Димитров е новият стар ректор на УНСС

Той започва втори мандат начело на университета