Родители се събраха на протест срещу насилието в столичното 38-о училище "Васил Априлов", съобщи БНТ. Там миналата седмица седмокласник удари главата на петокласник в радиатор.

Близките дойдоха рано сутринта в двора, за да изразят недоволството си от действията на ръководството на училището. Според тях от школото се опитват да потулят случая.

Според протестиращите, това не е първото провинение на групичката от седмокласници. Пострадалото дете вече е по-добре, а днес е първият му ден на училище след инцидента.

Майката на пострадалото дете Стефка Йорданова се надява то да не бъде травмирано от случая. "Надявам се да няма някакъв психологически проблем, надявам се да не се страхува. Поне за сега не го показва", каза тя.

Друг родител обясни, че от дни се опитват да дадат гласност на случая. "Вече няколко дни протестираме пред училището и се опитваме да дадем гласност на случая. Считаме, че ръководството изобщо не спази законовите предписания и не предприе нужните мерки и като превенция след някаква такава случка", обясни Петя Христова, която е родител на друго дете.

Настойниците на децата обясниха, че директорът отказва да се срещне с тях. Много от действията, които е трябвало да бъдат предприети на момента, са предприети след като ние започнахме да негодуваме, обясниха те.