Шестото поредно издание на форума „Кариери - добра кариера, добър живот" ще открие днес министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев На откриването ще присъства и ръководителят на Делегацията на Европейската комисия в България Майкъл Хъмфрис.

Организатори на събитието са Министерството на държавната администрация и административната реформа, ДжобТайгър ООД и Нестле България АД. Тази година форумът ще се проведе в седем града, сред които два нови - Стара Загора и Благоевград. Графикът за провеждане на Форума ще бъде: София (2 и 3 април), Пловдив (6 април), Варна (16 април), Русе (20 април), Велико Търново (25 април), Стара Загора (27 април) и Благоевград (4 май).

Форумът и тази година се радва на голямо участие на водещи български и международни компании.

На щанда на МДААР ще се промотира държавната администрация като атрактивен работодател, ще бъдат представени условията за стаж по програмата „Българска мечта" и за работа в държавната администрация.

През 2007 г. акцент в програмата е осигуряване на стажове за студентите в звената, занимаващи се с европейската координация или с подготовката на проекти по оперативните програми на България. Така стажантите ще имат възможност да натрупат експертен опит за работа с европейските финансови инструменти.

МДААР планира да вземе стажанти в Управляващия орган на ОПАК (дирекция "Управление на проекти и програми"). Ще се търсят възможности след обучението и натрупване на практически опит тези млади хора да продължат своя стаж в различни областни и общински администрации, използвайки придобитите умения в подготовката на проекти за усвояване на средства от Европейския социален фонд.

Условия за участие в програма "Българската мечта" са студентите да имат завършен първи курс и успех от следването до момента поне 5.00, да владеят много добре най-малко един чужд език и да имат добри компютърни умения. Срокът за подаване на автобиографиите е от 1 април до 15 юли 2007 г. Кандидатите могат да изпращат своите автобиографии на е-mail: bg_dream@mdaar.government.bg.

На щанда на Постоянното представителство на Европейската комисия в България посетителите ще могат да се запознаят с възможностите за работа и стаж в институциите на ЕС, с условията за кандидатстване за свободни работни позиции и т. н.