Стопанският факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Сдружението на завършилите (FEBA Alumni Club) получиха дарение в размер на 1 000 000 лв. в края на 2023 г.

Средствата са предназначени за стипендии за месечна издръжка на студенти и ученици през следващите 10 години по волята на дарителя. Той пожелал да остане анонимен, съобщиха днес от университета.

Така през всяка от следващите 10 учебни години ще бъдат отпускани:

  • До 15 стипендии на студенти от Стопански факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", които са със статут на социално слаби и/или са изгубили единия или двамата си родители. Минималният среден необходим успех от предходния семестър трябва да бъде над 5.00;
  • До 6 стипендии за студенти с минимален успех от предходния семестър над 5.50;
  • 10 стипендии за ученици на Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски";
  • До 5 стипендии за ученици от училища, с които Стопанският факултет на СУ и FEBA Alumni Club имат партньорски отношения.

Сдружението на завършилите Стопанския факултет благодари на дарителя за гласуваното доверие и се ангажира да следва стриктно волята му.

Преди да получи настоящото най-голямото единично дарение в историята си, FEBA Alumni Club е получавал многобройни дарения за студентски и кандидатстудентски стипендии, литература, техника, оборудване и подобрение на учебната база на Стопанския факултет.

Нова стипендиантска програма насърчава младите умове на България

Нова стипендиантска програма насърчава младите умове на България

Програмата е финансирана с изцяло частни средства