Днес на заседание на Академичния съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" стана ясно, че по предложение на ректора проф. Илчев е взето решение да бъдат замразени семестриалните такси в настоящия им размер. Това съобщиха от комисията по връзки с обществеността на Студентски съвет при СУ.

Припомняме, че тази сутрин Студентският съвет при Софийския университет „Св. Климент Охридски" се обяви против повишаването на таксите и заплаши с протест срещу ръководството, ако това бъде прието.

На заседанието е било решено също така да се създадат две работни групи: Работна група  за   разговори с управляващите, като една от дейностите на групата ще бъде в насока промени в ЗВО, съгласно стратегията за висшето образование (Състав: 5-ма преподаватели и 3-ма студенти) и Работна група за проверка на бюджета и възможности за оптимизацията му. Съставът отново е 5 към 3.

Желанието за съвместна дейност и разбирането, което демонстрираха членовете на Академичния съвет, са посрещнати с уважение. Те са и  стимул за общи бъдещи действия между ръководството на СУ и членовете на Студентски съвет за постигане на поставената цел, а именно - разрешаване на финансовите проблеми на Университета в дългосрочен план. Студентски съвет ще продължи да информира за развитието на ситуацията, тъй като основен стремеж на Съвета е прозрачност и публичност на случващото се, се казва още в съобщението.