Детски празници по пътна безопасност организират “Пътна полиция” и столичният Съвет по безопасност на движението на децата. На 1,2 и 3 март от 15.30 часа малките граждани на София ще се радват на празнична програма в столичния Сити център “София”.

Там децата ще видят любимите си герои Пижо и Пенда, Стопчо, котето Тинка. “Мини Роберта балет”, Богдан Томов, “Боби шоу”, буфосинхронисти “София” ще се грижат за доброто настроение на малките гости.

С интересни и забавни игри децата ще си припомнят основните правила за безопасно движение по пътищата. Участниците ще получат мартеници, а също и видеокасети с филми по темата.

На 1 март гости на празника ще са децата от Дома за сираци “Св.Николай” от с. Нови хан, община Елин Пелин, ръководен от отец Иван.

 Пресконференция на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия ще се проведе в сградата на Българския червен кръст.

На нея журналистите ще получат информация за усилията за опазване живота и здравето на децата по пътищата, за тревожната статистика на КАТ за деца - жертви на пътни инциденти, както и за предстоящата благотворителна проява на Фонда - търг с произведения на изкуствата на 2 март под патронажа на министъра на финансите Пламен Орешарски.