В Северозападна България е нужно да има учебно заведение, подготвящо кадри, които да остават тук, за да може да се развива този регион на страната. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на церемонията за връчване на дипломите на студентите от първия випуск на Видинския филиал на Русенския университет "Ангел Кънчев". Тя беше сред официалните гости на тържествената церемония, която се състоя в крепостта "Баба Вида". Караянчев абеше удостоена с Кристалния знак на Русенския университет.

Председателят на парламента поздрави ректора на Русенския университет проф. Христо Белоев и всички, положили усилия, за да започне обучението във филиала на университета във Видин. Важно е, че Видин вече е университетски град, че тук студентите получават качествено обучение, в което аз съм убедена, добави Цвета Караянчева.

Тя благодари за оказаната й чест да получи Кристалния знак на Русенския университет като израз на признание за работата й за популяризиране на инженерните науки и подчерта, че е изключително горда да е възпитаничка на Техническия университет.

Всички трябва да се учим, да се усъвършенстваме и затова е нужно както обучение, така и практика, посочи Цвета Караянчева. Тя пожела на абсолвентите да бъдат упорити, да търсят новото, защото онези, които гледат напред, са мотора за развитието на държавата. Държавата има нужда от подготвени, мотивирани и добре реализирани кадри, добави председателят на парламента.

Председателят на парламента връчи дипломите на четирима отличници на випуска.

Народни представители, представители на местната власт, на ректорското ръководство и академичната общност на Русенския университет "Ангел Кънчев" бяха сред присъстващите на връчването на дипломите на първия випуск на Филиал Видин.