Директорът на ямболското ОУ "Христо Смирненски" Димитър Бояджиев подаде оставка заради скандала, който се разрази с обвинения на деца и родители за системен тормоз в училището, предаде bTV.

Припомняме, след като клипът, заснет от съученичка на тормозеното момиче стана обществено достояние, от регионалния инспекторат обещаха проверка, а майката заяви, че тормозът е от две години. Детето дори било водено в болница заради оплаквания.

Инспекторатът проверява ямболско училище за случай с насилие

Инспекторатът проверява ямболско училище за случай с насилие

Директорът готов да подаде оставка

След последния случай пострадалото момиче ходи при психолог, а днес започват консултации с лекар заради болките в главата, каза майката на битата Гергана. Майката на другото момиче, което заснело на видеоклип събитието, обвини същата група деца в агресия и към дъщеря ѝ и каза, че учителите нехаят за сигурността на учениците.

Според Енева клипът показва само част от насилието. "Това е нищо в сравнение с всичко, което става. Мириам (момичето, заснело клипа) е бита всеки ден, унижавана, малтретирана. Всеки ден подаваме сигнал до госпожата, тя обещава да подаде към директора", каза майкат Дида Енева пред bTV.

След като записала клипа, Мириам била заплашвана от групата побойници, разказа майка ѝ. "Сигурно 20 пъти звъняха да я заплашват, че ще я пребият от бой на следващия ден. В това училище ситуацията е такава, че трябва да се молим да оцелеят", каза Енева.

Нов случай на агресия в училище

Нов случай на агресия в училище

По-груба игра, определиха учители пореден клип с бой над ученичка

Класният ръководител Таня Йовчева отрича да е получавала сигнали за насилие и казва, че клипът е прецедент. "Тези деца са добри ученици, отличници, възпитани", каза тя.

Регионалният инспекторат по образованието започва проверка в училището.

В кюстендилско училище се борят срещу агресията с музика

В кюстендилско училище се борят срещу агресията с музика

Учениците приемат с радост...

Според директора санкциите за побойниците може да бъдат забележка или преместване в друг клас. Тъй като обаче има само една паралелка в 4-ти клас, наказанието им ще е най-лекото - забележка.