Над 5 000 младежи между 16 и 23 години ще могат безплатно да се докоснат до бъдещето с инициативата на Webit и Министерство на образованието, която бе представена днес на брифинг в МОН.

Инициативата - младежите ще могат да посетят фестивала безплатно. Освен това младежите ще имат възможността да видят отблизо някои от най-големите съвременни технологични изобретения като хуманоидния робот с гражданство - София, персонална летателна система Iron Man - велосипеда на бъдещето, киборг - симбиоза между човек и машина - "бъдещите подобрени хора" и много други.

Webit се мести в "Арена Армеец"

Webit се мести в "Арена Армеец"

Новото място е 7 пъти по-голямо

Изпълнителният председател на Фондацията Webit Пламен Русев посочи, че фестивалът ще се проведе на 27 май до 19 до 22:00 ч. в зала "Арена Армеец". Той покани всички деца и младежи.

"На нея децата ще видят робота София, летящия човек, бъдещия велосипед и киборги с добавени технологични възможности", изтъкна той и покани всички деца на възраст от 16 до 23 г. да присъстват на изложението.

Министърът на образованието Красимир Вълчев коментира, че с инициативата се цели да се насърчат подрастващите в областта на технологията и техниката. "С фестивала трябва да инвестираме и да създадем повече млади таланти и мечтатели, които да се занимават с бъдещите технологии", коментира Вълчев.

Повече от 200 фирми изложители на Webit

Повече от 200 фирми изложители на Webit

Изложбените площи на Webit са почти напълно разпродадени