Дискусия на тема "За и против матурите" ще се състои в Столична община. Организатор на събитието е Асоциация "Български детски и младежки парламент".

Сред гостите и участниците ще бъдат представители на Парламентарната комисия по образование към 40 Народно събрание, на Министерство на образованието и науката, на Регионалната инспекция по образование - София, на ръководството на Столична община (СО) и Консултативния съвет по образование към СО, директори на столични училища и учители, заявили интерес към темата, мотивирани ученици, които искат положителната промяна в образованието.

Проявата ще бъде и официален старт за създаването на Столичния ученически съвет, чието учредяване се подготвя за месец април тази година, като едно от най-активните звена на развиващата се младежка зона в столицата.

Събитието ще завърши с представяне на "Интермедия-Кабината.ком" - образователна онлайн игра с тестове по български език и математика за кандидат-гимназисти и гимназисти, която дава възможност за обективна проверка на езиковата и математическа грамотност в онлайн състезателна среда.