Дни преди общото събрание на Медициниския университет в Пловдив, на което ще се избира ректор на висшето училище - преподаватели и студенти са получавали анонимни заплахи за начина, по който ще гласуват.

Сигналът да медиите даде председателят на общото събрание доц. Запрян Запрянов, информира Радио Пловдив.

В писмата се казвало, че членовете на събранието ще имат неприятности ако не гласуват за определен кандидат и ако не заснемат вота си с камерите на мобините си телефони.

Заплахи, че няма да получат заверки и няма да си вземат изпитите са получавали и студенти, правени са опити те бъдат и подкупван, твърди Лилия Грозева - председателт на Студентския съвет на ВУЗ-а.

За да не се манипулира вотът имената на заплашваните няма да се огласяват - бе позицията на председатела на форума доц. Запрянов.

Той обаче декларира, че организацията ще изключи всички опити за манипулация и ще гарантира безпристрастност на избора. Гласуването ще става в три урни, резултатите ще се обработват с компютър при тройна проверка и контрол на действителните бюлетини.

За новия 4 годишен мандат кандидатстват сегашния ректор на Медицинския университет доц. Георги Паскалев и директорът на университетската болница доц. Илия Баташки.