Изпращане на зрелостниците в дворовете на училищата все пак ще бъде разрешено. Това ще стане възможно след като тази сутрин се е провела среща между премиера Бойко Борисов с две ученички - Симона Бонева и Дарина Георгиева, които написаха писмо с молба да им бъде разрешено да се съберат в училищния двор, за да отброят до 12 и да изпратят "уважително изминалите години".

На срещата в МС освен ученичките са присъствали и министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев, Владислав Горанов, както и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще трябва изготвят протокол с противоепидемични изисквания.

Премиерът Борисов е разпоредил на министрите той да бъде изготвен в най-кратки срокове и да бъде изпратен до директорите на всички училища в страната.

Зрелостници с молба към премиера: Като няма бал, поне изпращане

Зрелостници с молба към премиера: Като няма бал, поне изпращане

Настояват да им се разреши да се съберат в училищните дворове при спазване на противоепидемичните мерки

Ученичките са заявили, че имат готовност и желание да предложат на своето училище различен подход за завършването тази година, с което едновременно да бъде спазена традицията и да се съблюдават противоепидемичните мерки.

Ученичките отново са подчертали, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал. "Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това", се посочваше още в писмото.