27 населени места в страната са без електрозахранване към 14 часа, съобщиха от Министерството на енергетиката. Рано тази сутрин населените места без ток бяха 117.

На територията на "ЧЕЗ Електроразпределение" няма населени места без електрозахранване.

Към 14 часа на територията на "EVN - Електроразпределение" е прекъснато захранването в 16 населени места - предимно малки селца в Странджа. За отстраняване на авариите, които засягат 2950 абоната на дружеството, работят 110 екипа. Очаква се до часове електроподаването да бъде възстановено.

На територията на "ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение" без електричество са 11 населени места - девет села в общините Добрич и Генерал Тошево, както и две - във Варна и Долни Чифлик.

Дежурните екипи на дружеството работят за отстраняване на авариите. Преносната мрежа, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), работи нормално и без аварии. Към 13 часа товарът на електроенергийната система е 7204 мегавата.

Сутринта енергийният министър в оставка Теменужка Петкова обяви, че 6500 мегавата е потреблението на електричество, което е в рамките на нормалното. АЕЦ "Козлодуй" работи в норма, няма проблем с електроразпределителните дружества, увери Петкова.