Четвърти ден в Габрово няма топлоподаване. Това съобщава БНТ, позовавайки се на сигнали от недоволни жители. Абонатите на "Топлофикация"-Габрово са принудени да стоят на студено или да се отопляват на ток.

На сайта на дружеството има съобщение, че топлоподаването временно е спряно за всички абонати заради авария. Хората настояват за компенсации, тъй като това не е първият подобен случай.

Потърпевши разказват, че прекъсванията този зимен сезон са започнали още в началото на топлоподаването. Радиаторите и днес са студени.

Парното е спряно на 12 февруари. На 14 февруари на сайта на "Топлофикация" има информация, че ще бъде възстановено, но това не се е случило. Впоследствие се появило съобщение за нова авария.

Жителите на Габрово са изнервени и са категорични, че ще си търсят правата. Потърпевша коментира, че за да бъдат компенсирани, трябва да заведат колективен иск. Има предложение да не се плаща сметката за февруари, защото не са ползвали услугата. На посочените телефони за връзка обикновено никой не отговарял, недоволни са още жителите на Габрово.

Ръководството на "Топлофикация"-Габрово не е открито за коментар. Охраната вчера твърдяла, че ръководството заседава в общината. От местната администрация пък обещават на причините за липсата на топла вода и парно да станат ясни на пресконференция.

В три габровски училища също има проблем с топлоподаването. Детските градини и яслите в града се отопляват с допълнителни електрически уреди.