Започва процедура за промени в ръководствата на компаниите "Ай Си Джи Би" АД, Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" и "Лукойл Нефтохим Бургас" АД. Това съобщава Министерството на енергетиката, от чиято страна ще стартира и процедурата.

Румен Овчаров ще бъде освободен от длъжността член на надзорния съвет от квотата на българската държава в "Лукойл Нефтохим Бургас" АД.

Реформатор поиска "окончателно премахване" на Овчаров, Гагаузов и Димитров

Реформатор поиска "окончателно премахване" на Овчаров, Гагаузов и Димитров

Всичките енергийни "тарикати" да бъдат изобличени и подведени под отговорност

Асен Гагаузов ще бъде освободен в качеството си на член на Съвета на директорите на проектната компания "Ай Си Джи Би" АД.

А Петър Димитров ще бъде освободен от поста член на Управителния съвет на ДП "РАО".

Промените ще влязат в сила след спазване на нормативноопределената процедура, уверяват от Министерство на енергетиката.

Защо досега Борисов не е махнал Овчаров и другите, чудят се в БСП

Защо досега Борисов не е махнал Овчаров и другите, чудят се в БСП

Нямаме драма, коментира Корнелия Нинова

Припомняме, Румен Овчаров два пъти е бил министър на енергетиката - в правителството на Жан Виденов, както и в правителството на Сергей Станишев между 17 август 2005 и 18 юли 2007 г.

Асен Гагаузов беше министър на регионалното развитие и благоустройството от 2005до 2009 г. в правителството на Сергей Станишев.

Петър Димитров беше министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев.

По-късно в парламента депутатът от ГЕРБ Делян Добрев посочи причината за "уволнението" -  двама са били министри, когато на длъжност са били обвинените за АЕЦ "Белене" преди дни бивши шефове на НЕК. По думите му случаят на Асен Гагаузов се отнасял за Бургас-Александруполис.

Решението е заради оптимизиране на работата, както стана ясно от думите на депутата. Сега има достатъчно събрани доказателства, обясни Добрев защо точно сега идват тези оставки.

За новите назначения било рано да се говори.