"Няма намеса от страна на работодателските организации за отстраняваето на Петър Илиев. Това е чисто управленско решение на новия съвет на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ)".

В това увери енергийният министър Теменужка Петкова, която отговори на въпрос на водещия на сутрешния блок на БТВ защо е бил уволнен бившият изпълнителен директор на НЕК Петър Илиев.

Петкова все пак призна, че работодателските организации са имали определение забележки към работата на НЕК, но натиск за отстраняването на Петър Илиев не е имало. Енергийният министър се похвали, че в момента дори имат един "наистина един много добър диалог".

Шефът на НЕК подаде оставка

Шефът на НЕК подаде оставка

Работодателите обвиниха, че в НЕК се наблюдават признаци на организирана престъпна група

Тя посочи, че никога и по никакъв повод не е оказван натиск върху някого от ръководителите в енергетиката. "От страна на висшестоящи или от страна на Министерство на енергетиката никога не е имало натиск към когото и да било от дикреторите на дружествата в рамките на групата на Българския енергиен холдинг", подчерта енергийният министър.

Теменжука Петкова увери, че всички имат свободата да изпълняват своите задължения като директори и председатели на съвета на директорите на определените структури.

НЕК спазвала закона, обвиненията са неприятни за Петър Илиев

НЕК спазвала закона, обвиненията са неприятни за Петър Илиев

Шефът на НЕК не вижда защо да подава оставка