"Продължаваме промяната" са против Законопроекта за компенсиране на разходите на потребителите на моторни горива, внесен от Делян Добрев и група народни представители, и приет на първо четене. Между първо и второ четене проектът претърпял сериозни изменения и вече не било ясно какво точно ще се гласува, според Васил Стефанов от ПП.

Само Делян Добрев и Теменужка Петкова знаели текста, който вчера на енергийна комисия е коригиран. Затова и ПП няма да го подкрепят. Това е поредният опит на едно провалено обещание, каза Искрен Митев , визирайки обещанието на Бойко Борисов да намалят бензина с левче. Оказа се, че такова левче не съществува, изтъкна народният представител.

Лидерът на ГЕРБ не бил способен да намери това имагинерно левче.

И Венко Сабрутев констатира разликите в закона. Смениха всичко, включително и заглавието, заяви депутатът. Месеци наред се заблуждавали потребителите, че цените на бензиностанциите са изкуствено завишени, а законът нямало да доведе до намаляване на цената на бензина. Със закон ГЕРБ щели да гарантират свръхпечалба за Лукойл. Сабрутев извади лев на трибуната. Това, което казвате няма нищо общо с истината, каза Теменужка Петкова от ГЕРБ. Разберете се има ли един лев или няма, включи се Делян Добрев. Според него българските граждани видели поевтиняване на горивата с лев.

Денят, в който умря една легенда, легендата за левчето, обобщи днешния ден Искрен Митев.

Тъжно ми е за ПГ на ГЕРБ, сподели той и настоя Бойко Борисов да се пенсионира.