От ЧЕЗ Разпределение България удвоиха дежурните екипи заради очакваното застудяване. В готовност ще бъдат 100 аварийни групи, съобщиха от дружеството. Всички те са оборудвани с необходимите материали, инструменти, високо проходими автомобили и специализирани транспортни средства. При необходимост компанията може да мобилизира 400 екипа.

„Предприели сме всички необходими действия за осигуряване на незабавна реакция при евентуални аварийни ситуации. Направили сме всичко необходимо, за да гарантираме сигурността на електрозахранването, останалото зависи от природата“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

От компанията съветват клиентите си при прекъсване на електрозахранването първо да погледнат дали в околните блокове или къщи в съответното населено място има електричество. "Ако е видимо, че всички или повечето от тях са останали без захранване, е добре клиентите да изчакат преди да позвънят в телефонния център, тъй като при мащабни аварии ЧЕЗ вече е информирана за тях", твърдят от компанията.

ЧЕЗ напомня, че след набиране на 0700 10 010, меню 3 дава възможност на клиентите да получават информация за настоящите аварии и времето за тяхното отстраняване.

Информация за планираните и непланирани прекъсвания на електрозахранването и очакваното време за неговото възстановяване може да бъде получена и на сайта на ЧЕЗ www.cez.bg, в секция „Е-услуги“, меню „Аварии и ремонти“ , както и през мобилен телефон на m.cez.bg.