Челси допусна обрат в дербито с Тотнъм от 32-рия кръг на Висшата лига. Битката на стадион "Стамфорд Бридж" завърши при резултат 1:3.

В герой за гостите се превърна Деле Али, вкарал две от попаденията за своя състав. Преди него точен за "шпорите" бе Ериксен.

Оказалото се почетно попадение за домакините бе дело на Мората.

Снимка 348597

Източник: GettyImages

Тотнъм гостува на градския си съперник, а Хари Кейн се включи в мача едва петнайсетина минути преди последния сигнал. Голмайсторът на "шпорите" започна срещата от резервната скамейка, тъй като се възстановява от контузия в глезена.

Снимка 348596

Източник: GettyImages

Резултатът беше открит след половин час игра, когато Алваро Мората се възползва от асистенция на Виктор Моузес и даде предимство на състава си в резултата.

Изключително важно за последвалия обрат бе попадението на Кристиан Ериксен, разписал се в продължението на първите 45 минути.

В рамките на само четири минути през втората част - между 62-ата и 66-ата - Деле Али се превърна в истински герой за тима си, вкарвайки заключителните два гола за оказалото се и крайно 1:3.

Снимка 348594

Източник: GettyImages

Така Тотнъм постигна първата си победа на "Стамфорд Бридж" от 1990 година насам. Успехът за "шпорите" направи разликата между двата отбора цели 8 точки, поставяйки европейските амбиции на бившия английски шампион под въпрос.

Тотнъм е без загуба от 16 декември, докато Челси претърпя поражения в три от последните си четири мача.

За Тотнъм освен проблемите с Хари Кейн, всички останали футболисти бяха на линия. Единствено Хари Уинкс не се възстанови навреме за мача.